Chili kan både give varme og aroma til mad, så chili kan være et kærkomment kondiment til køkkenet. Både friskt, tørret og på flaske. Friske og tørrede chilier er gode til at krydre. Chilier på flaske er kondimenter og er tit røgede, ristede eller fermenterede, og der er også tit ingredienser i, der giver interessante aromaer.

Chili går godt til det meste mad, men her har du idéer til, hvad chili kan bruges til i dit køkken. Værsgo!

Chili Klaus chili inspiration


CHILI CON CARNE

Chili con carne er comfy food, især hvis du er generøs med chili og chokolade, der balancerer chili con carnen. Af chilisorterne er især Habanero god i gryden med dens frugtige og blomsteragtige smag. Tørret Pasilla er et interessant alternativ med dens rosinaroma. En guide til at lave chili con carne...

TACOS

Mexico rimer på chili. Tacos, tortillas og quesadillas er stolte traditioner i det mexicanske køkken, og det er væsentligt at have et godt kondiment til. En god flaske fra det mexikanske brand Cholula gør godt i tacos...

PIZZA

Italien er en stolt nation. Italienerne har også meget at prale af. Pasta og pizza er italienske genialiteter, og chili går godt til det hele. Tørret chili til pasta, prego. En god flaske på chilier fra Calabrien er himmelsk på pizza...

SUPPE

Suppe er rig på aroma, men hæld en smule chili i, og værsgo! Louisiana inspirererede flasker er særligt gode til suppe, fordi de er syrlige og har en tynd konsistens. Midsummer har en god flaske...

TOAST

En fedtet toast med grillet ost er god, men en sjat hot sauce på, så er toasten super god. Chili Klaus har en god, røget flaske til dig og din toast...

BURGER

En cheesy burger og en hot sovs er et match made in heaven.

OLIE

En chiliolie er et must have til pizza, pita, meze eller som dyppelse til lidt lækkert surdejsbrød. Et voilà! En guide til at lave chiliolie her...

Chili