CHILI CON CARNE MED CHOCOLATE BHUT OG MØRK CHOKOLADE

Værsgo! Chili con carne! En texansk klassiker, spist af generation efter generation med god grund. Chili con carne er comfy food, især hvis du er generøs med chili og chokolade, der balancerer chili con carnen. Af chilisorterne er især Habanero god i gryden med dens frugtige og blomsteragtige smag. Tørret Pasilla er et interessant alternativ med dens rosinaroma.

Ønsker du at eksperimentere kan en sjat kanel eller kaffe også gøre godt.

INGREDIENSER

1 kilo hakket oksekød
4 fed hvidløg
2 løg
1 spsk. spidskommen
1 bundt kruspersille (gem lidt til pynt)
¼ bundt frisk merian
400 gram flåede tomater
2 laurbærblade
300 gram pintobønner (sørg for at lægge dem i blød natten over)
1 liter oksebouillon
2 friske Chocolate Bhut eller 2 tørrede Habenero
100 gram mørk chokolade
olie til stegning
salt og friskkværnet peber

  SERVERING

  1 lille bæger cremefraiche
  taco eller tortilla

  SÅDAN GØR DU

  Varm olie op på en meget varm pande og brun kødet godt heri lidt ad gangen, så det får en god stegeskorpe. Krydr kødet undervejs med salt og peber. Kom kødet over i en stor gryde, når det er brunet af.
  Hak hvidløgene og løgene fint. Varm olie op på panden, hvor kødet er brunet, og sauter hvidløg, løg og spidskommen i den varme olie i 5 minutter. Vend det rundt med jævne mellemrum og pas på, at løgene ikke brænder på.
  Kom derefter løgblandingen op i gryden til kødet. Skyl og hak persille og merian og tilsæt det sammen med resten af ingredienserne, bortset fra chokoladen. Lad det koge op under omrøring, skru derefter ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 45 minutter. Hold undervejs øje med, at chilien ikke koger tør. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt vand en gang imellem.
  Tjek derefter om bønnerne er møre. Ikke bare møre, men meget møre. Smag til med salt og peber og kom til sidst hakket chokolade i og rør rundt, til den er smeltet.

  SERVERING

  Anret chili con carnen i fire dybe tallerkner og drys lidt finthakket persille oven på retten. Server cremefraichen i en skål ved siden af. Lun tacos eller tortilla wraps og server dem til retten.

  chili con carne

  En hot sauce der er god til

  Queen Majesty

  Rørt med kakao. Sødme fra blommer og søde løg, varme fra Ghost og Habanero chili.

  Queen Majesty er et af New Yorks hippeste og hotteste brands.

  Køb ved Chili Klaus