DEN KLASSISKE CHILIOLIE

Den klassiske chiliolie fra Chili Klaus er et must have til pizza, pita, meze eller som dyppelse til lidt lækkert surdejsbrød. Buon appetito!

INGREDIENSER

10 friske chilier
2 fed hvidløg
skal af 1 økocitron
1 liter smagsneutral olie, fx solsikkeolie
1 tsk salt

    SÅDAN GØR DU

    Skyl chilierne i koldt vand og skær stilkene af. Pil hvidløgene og riv skallen af citronen. Kom det hele i en blender og lad blenderen køre i 10 minutter.

    Sæt olien på køl i minimum 6 timer, så smagen kan nå at sætte sig.

    Bemærk! En chiliolie skal være frisk, da der er en lille risiko i form af botulisme når du laver chiliolie. Du kan forebygge ved at varmebehandle chilierne, før du putter dem i olien fx. ved at koge dem i 10 til 15 minutter.

    chiliolie


    P.S. Hvis du bruger tørret Habanero, skal chilierne rehydreres. For at rehydrere skal du komme dine Habaneros i en gryde med vand og kog i en god sjat minutter, mens du rører i gryden. Tag af kog, når chilierne har suget vand.

    Tørrede chilier