DEN KLASSISKE CHILIOLIE
Den klassiske chiliolie fra Chili Klaus er et must have til pizza, pita, meze eller som dyppelse til lidt lækkert surdejsbrød. Buon appetito!
INGREDIENSER
10 friske chilier2 fed hvidløg
skal af 1 økocitron
1 liter smagsneutral olie, fx solsikkeolie
1 tsk salt
SÅDAN GØR DU
Skyl chilierne i koldt vand og skær stilkene af. Pil hvidløgene og riv skallen af citronen. Kom det hele i en blender og lad blenderen køre i 10 minutter.
Sæt olien på køl i minimum 6 timer, så smagen kan nå at sætte sig.
Bemærk! En chiliolie skal være frisk, da der er en lille risiko i form af botulisme når du laver chiliolie. Du kan forebygge ved at varmebehandle chilierne, før du putter dem i olien fx. ved at koge dem i 10 til 15 minutter.
P.S. Hvis du bruger tørret Habanero, skal chilierne rehydreres. For at rehydrere skal du komme dine Habaneros i en gryde med vand og kog i en god sjat minutter, mens du rører i gryden. Tag af kog, når chilierne har suget vand.