Hot Sauce er et spændende og for mange et uundværlig kondiment at have stående på spisebordet. Hot sauces tilfører mange retter det lille ekstra og er tit forskellen mellem smag og velsmag. Salget af hot sauces er verden over eksploderet. Vi tager det som et udtryk for, at mange selv gerne vil præge og tilsmage deres mad. Hos Chili Klaus finder du hot sauces fra hele verden i et utal af varianter, styrker, smage og konsistens. Du kan se alle hot sauces her.
mad inspiration
Her er et par idéer til at få tømt køleskaber for hot sauce.

 

Æggeretter
Æg og hot sauce passer godt sammen. Hot Saucen tilfører nemlig både smag og styrke til æggeret. Brug et par dråber på din omelet, på dine scrambled eggs eller på dit spejlæg og din dag er i gang. Prøv f.eks. Flagship fra MIDSUMMER.

Hot wings
Kender du YouTube showet HotOnes kender du også hot wings med hot sauce. Tilsæt hot saucen i den klassiske barbeque marinade eller dyp dine hot wings direkte i hot saucen. Hot wings og seriøst stærkt hot sauce går simpelthen bare godt hånd i hånd. Culley's har lavet to varianter specielt til hot- og buffalo wings. Du finder super stærke hot sauces her

Burger
Det giver næsten sig selv. Burger og hot sauce er et perfekt match. Spice den op med din favorit hot sauce eller bland hot saucen direkte i din fars til bøffen inden du steger den. Personlig elsker jeg stærk og sød hot sauce i en burger. The Classic hot sauce er som skabt til en burger. 

Chili con carne
Chili con carne skal som navnet antyder have styrke og varme fra chili. Du kan få varmen fra friske chilier, tørret chili, eller en hot sauce som en add-on på bordet - så kan du nemmere dosere styrken. Hot sauce med masser af styrke og krydderier, som f.eks. spidskommen. Los Calientes indeholder masser af spidskommen og er derfor god til chili con carne!

Salatdressing
Erstat dressing på din salat med hot sauce. Det giver både salaten masser af smag og varme. Hot sauce med mindre styrke og lidt syre er perfekt. Fx. Jalapeño Tequila & Lime fra Queen Majesty.

Suppe
Suppe er en nem aftensmad og kan også sagtens bruges som en forret. Prøv lidt hot sauce Louisiana style fx. The Anchor, i suppen lige inden servering.


Tacos, tortillas, quesadillas
Det er svært at sige Mexico uden at sige hot sauce! Hot sauce er brugt i mexicanske retter i årtier, og kan både anvendes som marinade til slow cooked kød eller direkte på den færdige ret. Fx. "No Name" Chipotle fra Dirty Dick's.

Fisk og skaldyr
Kombinationen af fisk og hot sauce er en klassiker. Bestiller du østers på en restaurant følger der ofte lidt hot sauce med. Vi har mange specielle hot sauces som en fiskeret vil elske. Culley's har lavet en Seafood hot sauce specielt til fisk og skaldyr. 

Mayo + hot sauce
Laver du din egen mayonnaise, bliver den ikke mindre spændende hvis du blander den med lidt hot sauce. Alle elsker en spicy mayo.

Toast
Rist et stykke brød sprødt med cheddar ost og et skvæt hot sauce. Intet smager så godt, som en suppe med spicy toast til.

Ketchup + hot sauce.
Lav din egen spicy ketchup. Hot sauce plus en everyday ketchup sammen med pandepølser og fritter på en søndag! Jamen altså …

Har du brug for mere inspiration? Se alle opskrifter med chili her

oprskrifter