Har du lyst til at spise en chili sammen med nogle af dine kammerater, står der ingen steder skrevet, at du skal have lov af dine forældre. Det er simpelthen noget, du kan give dig i kast med uden at få lov.

Her er du ligestillet med dine forældre, som jo heller ikke skal spørge nogen om lov, hvis de har lyst til at spise en chili. Det hedder frihed. Du har friheden til at gøre det, du har lyst til, men du har selvfølgelig også et ansvar for, at chilispisningen forløber ansvarligt.

1. Du skal nyde nogle venner at dele oplevelsen med! Spørg dine klassekammerater, om de ikke vil være med til at spise en chili. Det er altid sjovere at være flere sammen.

2. Husk! Hvis chilismagning skal være sjovt, så skal det være frivilligt. Det er aldrig sjovt at blive presset til noget mod sin vilje. Hvis en siger nej til at være med, så respekter vedkommendes nej.

3. Find et tidspunkt, der passer godt. Det er måske ikke en god idé at starte en skoledag med at spise en chili! Vent til det store frikvarter eller endnu bedre i fritidsklubben eller SFO’en.

4. Undersøg, hvor du kan købe en chili. Mange supermarkeder og grønthandlere sælger chilier fra forskellige hylder. En god chili kan du få for under 10 kr. – så det er ikke prisen, der skal afholde dig fra at spise en chili.

5. Vælg et par chilier i forskellige vindstyrker. Så kan I prøve jer lidt frem og få en fornemmelse af, hvor stærke de forskellige chilier er.

6. Find en, som kan optage jeres chilismagning, så I har noget at grine af bage er. Det er fedt at grine.

7. Husk at tygge din chili godt. Det er bedre, at den brænder i munden end i maven.

8. Don’t panic. Det gør en anelse nas at spise chili, men det går over igen. 

9. Husk at fortælle dine forældre, at du har spist chili. Måske vanker der lidt ekstra lommepenge, fordi du har fundet en sund interesse?

10. Husk, at det er en sjov, sund og fornuftig interesse for et ungt menneske at spise chili. Det er ca. 71 millioner gange sundere end at ryge smøger.

 

Hvorfor må jeg ikke bare sluge en chili?

Mange sluger chilien, når den bliver rigtig stærk i munden. Det er en dum idé. Det bliver i så fald maven, der skal nedbryde chilien, og min erfaring er, at man kan redde sig en gedigen mavepine, hvis man sluger en hel chili. Så er det alligevel bedre, at det brænder i munden.