SYLTET CHILI

Syltning er en god måde at konservere på, og syltede sager har en lækker aroma. Syltede chilier er også lækre, og sylter du dem i et glas, pynter de også i køkkenet.

Syltning er nemt, du skal kun have chilier, eddike, sukker og salt, og syltede chilier gør sig godt til tapas, tacos eller hakket i en tatarsovs.

INGREDIENSER

Friske chilier
Cirka 3 deciliter æblecidereddike
Cirka 3 spsk. rørsukker
Cirka 3 tsk. salt
evt. Atamon (konserveringsmiddel)

SÅDAN GØR DU

Vask chilierne. Du kan sylte dem hele eller skære dem i skiver. Syltelagen skal bare kunne komme ind i chilien. Sylter du chilierne som de er, er det super flot, men så skal du skære toppen af eller prikke hul i chilierne.

Skold dit sylteglas, skyl det evt. med lidt Atamon og kom dine chilier i glasset. Kog eddike, sukker og salt, og hæld lagen på chilierne i dit glas. Luk glasset til.

Sådan får du lækre syltede chilier, der pynter i køkkenet. Glasset skal stå køligt, og chilierne er spiseklare efter at have hygget sig i eddikelagen i lidt timer.

P.S. Husk, mad må godt smage af noget!


Syltede chilier