SALAT MED HONNINGMELON, SERRANOSKINKE OG LA LUNA

Que aproveche! 

Frisk og spanskinspireret salat med honningmelon, serranoskinke og chiliolie. God som entrada, som spanierne siger, altså starter. Den dur også alene som et let måltid.

Til chiliolien er især Pasilla eller Guajillo chilier gode. Pasilla har rosinaroma, så den går godt til melon og serranoskinke.

INGREDIENSER

Salat...

  • 1 honningmelon
  • 1 radicchiosalat
  • 200 gram rucola
  • 8 skiver god serranoskinke
  • fint salt og friskkværnet peber

Chiliolie...

  • 2 deciliter god jomfruolivenolie
  • 6 centiliter mørk balsamico
  • 1 La Luna eller 1 tsk tørret Pasilla eller Guajillo chili
  • fint salt og friskkværnet peber

Tilbehør... 

  • ristet brød

 

SÅDAN GØR DU

Skær melonen i tern a cirka 2 x 2 centimeter og kom melonen i en skål. Skyl begge salater, dup dem tørre, eller giv dem en tur i salatslyngen.

Skær derefter radicchiosalaten ud i strimler uden at få stokken med. Bland salaterne i skålen med melonen. Krydr let med salt og friskkværnet peber.

Pisk en dressing af olie, balsamico, tørret chili eller frisk chili med eller uden frø samt salt og peber. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvor meget styrke du vil have i smagen, men pas på, at den ikke kommer til at dræbe smagen af de andre ingredienser. Vend dressingen i skålen med salat og melon, men gem lidt af dressingen til selve anretningen.

 

SERVERING

Anret forsigtigt salaten på et aflangt fad. Riv serranoskinken i strimler og læg dem rundt i salaten, så du opnår en visuelt flot anretning. Server ristet brød til.

Salat med honningmelon, serranoskinke og chili olie

Chili Klaus anbefaler denne hot sauce til

MIDSUMMER

Smagen af norsk midsummer! Frugtig og fermenteret aroma, der går godt til den søde melon og serranoskinken!

En elegant flaske, et kunstværk til køkkenet!

Køb ved Chili Klaus