KRANSEKAGE MED NOUGAT OG CHILI

INGREDIENSER

  • 1 kilogram kransekagemasse
  • 400 gram sukker
  • 50 gram honning
  • 180 gram pasteuriserede æggehvider
  • 300 gram nougat
  • 1 spiseske Morouga chilipulver eller hakket og tørret Pasilla chili


SÅDAN GØR DU

Varm ovnen op til 200 grader. Rør kransekagemassen, sukker og akaciehonning sammen til en homogen masse. Pisk æggehviderne i lidt efter lidt. Pas på, at det ikke klumper.

Kom kransekagemassen i en sprøjtepose og sprøjt massen ud i stave på 3 x 5 centimeter på en bageplade med bagepapir. Kom nougaten i en sprøjte og varm den med hænderne. Sprøjt en lille stribe nougat oven på hver af kransekagerne.

Bag kransekagerne i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter, til de er blevet gyldne. Tag kagerne ud af ovnen og drys chilipulver eller friskhakket chili ud over dem. Lad kransekagerne køle af på en bagerist ved stuetemperatur.

Kom derefter kagerne i fryseren. Tag dem ud fra frost og sæt dem ved stuetemperatur 4 timer før servering.