HUMMERSUPPE MED APPELSIN, ESTRAGON OG NAGA JOLOKIA

INGREDIENSER

Hummersuppe...

  • 1 liter hummerfond (fås ved din fiskehandler)
  • Halv liter fløde
  • 10 stilke estragon
  • 2 stjerneanis
  • 50 gram tomatpuré
  • saft af 1 citron
  • 25 gram smør
  • salt og friskkværnet peber

Fyld...

  • 1 appelsin
  • 1 Naga Jolokia (også kaldet Ghost) eller 1 spsk tørret Habanero
  • 8 pillede jomfruhummerhaler
  • bladene fra 4 stilke estragon
  • lidt salt

TILBEHØR

  • godt brød

 

SÅDAN GØR DU

Kom alle ingredienserne til hummersuppen (dog ikke smørret og citronsaften) i en gryde og lad det koge. Skru ned for varmen og lad det koge ind til halvdelen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Skær smørret i små tern og blend det ned i suppen med en stavblender.

Skræl appelsin og fjern omhyggeligt den hvide hinde, da den giver en bitter smag. Skær appelsinerne i små stykker a en centimeter x en centimeter og fordel dem i fire skåle. Skær chilien igennem på langs, skrab frøene ud med bagsiden af en kniv og hak chilikødet fint. Har du tørret chili skal den hakkes eller kværnes.

Læg lidt af den finthakkede eller tørrede chili eller drys lidt chilipulver oven på appelsinen.

Varm olie på en pande og steg jomfruhummerhalerne i et kort øjeblik afhængig af størrelsen, til de er let gyldne, men stadig glasklare indeni. Krydr dem med lidt salt. Læg de stegte jomfruhummerhaler på appelsinerne med chili og fordel til sidst estragonbladene henover.

SERVERING

Kog suppen op og blend den igen. Hæld forsigtigt den varme suppe op i skålene og server straks med godt brød til.

 

Hummersuppe med appelsin, estragon og chili

Chili Klaus anbefaler denne hot sauce til

MIDSUMMER

Gode jalapeños lagret i minimum et år, eddike og salt. Simpelt, men godt. Den friske, let bitre aroma går godt til hummeren!

En elegant flaske, et kunstværk til køkkenet!

Køb ved Chili Klaus